Fysiohieronta

Klassinen hieronta


Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Klassinen hieronta sopii monille ihmisille. Hieronta virkistää, vähentää stressiä ja rentouttaa, poistaa jännityksiä kehosta. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu, kuona-aineiden poistuminen lisääntyy ja kipu lievittyy, ihon joustavuus paranee ja kudoksen uusiutuminen tehostuu.


Vaikka sinulla ei olisi lihasjännityksiä, voit tulla vain rentoutumaan hierontaan.
Iän karttuessa lihasten kimmoisuus vähenee. Tähän voidaan vaikuttaa hieronnalla. Hieronta lisää lihasten kimmoisuutta. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, ravintoaineet kulkeutuvat paremmin lihaksiin vilkastuneen verenkierron myötä ja myös aineenvaihdunta paranee. Hieronta voi lievittää kipua lihaksissa ja helpottaa liikkumista. Hieronta voi myös vähentää turvotusta ja lisätä nivelten liikkuvuutta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan perustana ovat klassisen hieronnan menetelmät, joita sovelletaan urheilijan harjoittelua ja kilpailemista tukevalla tavalla. Urheiluhieronta on tehokkaampaa verrattuna klassiseen hierontaan. Siinä käytetään monipuolisempia otteita sekä hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. 


Ennen kilpailua hieronta lisää lihasten aineenvaihduntaa ja rentouttaa ja näin parantaa suorituskykyä.


Hieronta nopeuttaa harjoittelusta palautumista ja lievittää harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä sekä voi ennaltaehkäistä tulehduksen syntymistä kireään lihakseen.
Passiiviset venytykset kuuluvat urheiluhierontaan.


Hieronta-aika: sopimuksen mukaan arkisin ja myös viikonloppuisin.